Event 3

Facebook

Gruppe

Instagram

Facebook

Side

Event 3

27/8 11:00-12:15

Remisen/Tøjhushaven


Meditation og mindful yoga


Krop og sind i forandringer og bevægelse – rejsen fra indsigt i sindet til frihed i livet.
Meditation og mindfull yoga – på den stille sø og det blide hav.I de tidligste buddhistiske tekster, er det tydeligt at kroppen har en meget central betydning ind i den spirituelle rejse og menneskets udvikling mod en større helhed og indsigt og glæde i livet. Mindfulness på kroppen, hvor vi med bevidst intension retter opmærksomheden undersøgende og kærligt mod de fornemmelser der kommer og går, i bevægelse og i stilhed, i smerter og i glæde , når vi sidder og når vi går. Gennem denne undersøgelse kommer vi tættere på og oplever en større fortrolighed med de evige forandringer vi alle oplever. Åndedrætsøvelse og kropsmeditation og gangmeditation vil blive introduceret.  Når livet ikke lige går som vi gerne vil have det, når forandringerne ikke er dem vi ønsker. Det kan være stress, smerter , traumer og andre udfordringer i livet, eller bare det at vi ikke får det som vi gerne vil have det. Ofte er den største lidelse i vores liv den, at vi ikke kan og vil accepter det vi oplever, og ønsker os et andet sted hen. Gennem træning af din opmærksomhed og guidede øvelser vil vi undersøge forandringer i kroppen og sindet og tilføre det en lethed, blidhed og nænsomhed og en compassion der efterfølgende kan rettes ud mod omverden, som ringe i vandet. Mindfulness og ”kindfulness” er den opmærksomhed vi kan bringe ind i kontakten med kroppen og sindet, for derigennem at blødgøre sindet til at åbne op til det forunderlige liv vi alle er en del af.

 

Om underviseren


Sygeplejerske , Krops /Psykoteraput og mindfulnesslærer MBSR. Indehaver af ”Mindfulness og Psykoterapi Århus”.

Birthe underviser på baggrund af sin egen interesse for spiritualitet og sammenhænge mellem krop og sind og sjæl, har haft egen meditationspraksis i mindst de sidste 25 år , er uddannet sygeplejerske , krops/psykoterapeut MPF og mindfulnesslærer/ MBSR. Har gennem de sidste 10 år undervist i mindfulness/ meditation og mindfull yoga, en form for meditation i bevægelse og tilbyder psykoterapi baseret på mindfulness.

Birthe Moksha er aut.sygeplejerske, Psykoterapeut fra Specular og Meditationslærer / MBSR/ IMP fra bla på Center for Mindfulness Massachusetts, der er grundlagt af Dr. Jon Kabat Zinn

Er inspireret af Buddhistiske lærer som Christoffer Titmuss, Christina Feldmann, Chökyi, Nyima Rinpoche, Tsoknyi Rinpoche og Lakha Lama, Erik Pema Kunsang Gomde og livet

Birthe er optaget af bla. sammenhængen mellem traumer og spiritualitet og muligheden for at opleve sig hel og i balance selv om der er noget i livet der er vanskeligt.

Birthe bor til daglig i et økofælleskab i Andelssamfundet Hjortshøj og er optaget af økologi og bæredygtig livsstil og sundhed på alle planer.

Birthe Moksha

Moksha - Mindfulness Århus

Ryesgade 29, 3.sal

8000 Århus C

Tlf.: 21294570

www.moksha.nu

Copyright @ All Rights Reserved